"Jordskott" – TV-serie

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #25617

   Jag gillade egentligen konceptet med andra säsongen bättre, just för att det var lite utanför normen för hur man brukar porträttera folktro-saker. Tycker nästan helt tvärtom – skogslandskapet är minus fantasieggande för mig! (Kanske för att jag nästan bor mitt i skogen?)

   Men manuset var inte riktigt lika tight som första.

   Jag kommer nog alltid älska skogsrået i den serien dock. <3 Hon är allt bra fin.

  • #25609
   InaJ
   Deltagare

    Hej! Ja, Jordskott är underbar. Tycker som du att första säsongen var bäst men det är ju rätt vanligt att det blir så med serier. Andra säsongens miljöer kändes mer bekanta, jag bor i Stockholmsområdet och har för mig att de var en vinjett med flygbilder över Årsta holmar om jag inte minns fel. Det var både bra och dåligt. Samtidigt som det blev en igenkänning så tyckte jag att första säsongens skogslanskap var mer fantasieggande.

   • #25500

    Tyvärr har den gått ur upphovsrätten, men säsong 3 kommer säkert att vara tillgänglig här så småningom: https://www.svtplay.se/jordskott

    Annars skulle jag tro att man helt enkelt får punga ut för att se den här rätt fantastiska folktro-deckaren. Här är en trailer!: https://www.youtube.com/watch?v=3tWzTpToeik

    Jordskott är lite en sådan historia som faller på att den tar sig själv för seriöst ibland, men ärligt talat är dess vackra, högkostnad-specialeffektiga tolkning på en del väsen alldeles för charmigt för att jag ska bry mig. Jag har rätt mycket kärlek till den tjuriga, arga huvudpersonen Eva Thörnblad.

    Första säsongen är bättre än andra säsongen, men jag hade mer igenkänningsfaktor på den andra eftersom den behandlar senildementålderdom lite grann. Samtliga säsonger handlar väldigt mycket om familj och blodsband – mödraskap och dotterskap. Det finns ett baklandskap med framförallt rådare och gömt folk, samt en riktigt fantastisk gestaltning av skogsrået.

    Kan med fördel ses lite då och då, istället för alltihop på samma gång. Det gravallvarliga har en tendens att bli lite tjatigt annars!

  Visar 2 svarstrådar
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.