• Linnea Forslund gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Järfälla läserJärfälla läser 2018-11-28 14:25

  Hej!
  Nu byter vi forum för Järfälla biblioteks digitala bokcirklande till Facebook-gruppen “Järfälla läser-bokklubben”. Vill du fortsätta vara med så hänvisar jag er alla dit. Hoppas vi ses!

 • Linnea Forslund gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Järfälla läserJärfälla läser 2018-10-25 16:11

  Per skriver ju en hel del om det här med föraktet mot förorten, och beskriver hur det startade någon gång på 60-talet i samband med byggandet av Skärholmen. Vad tänker ni om områden som klassas som ”utsatta områden”, håller ni med Per om att det är en orättvis föreställning som råder?

 • Linnea Forslund gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Järfälla läserJärfälla läser 2018-10-18 15:25

  Lyssna på Järfälla läser- podden, avsnitt 1 här: https://soundcloud.com/user-987974820
  Ett samtal där jag, Kerstin Gerén på Jakobsbergs bibliotek och Monica Boie Möller från Järfälla Hembygdsförening pratar om boken “Där jag kommer från”.

 • Linnea Forslund gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Järfälla läserJärfälla läser 2018-10-11 10:55

  Hur går det med läsningen av Per Wirténs bok? Några tankar eller funderingar som dykt upp hittills?
  Jag kom att fundera lite över varför det är så viktigt varifrån man kommer. Hela boken är ju ett sätt för författaren att försöka förstå varifrån han kommer och varför det ser ut som det gör. Härkomst är ju ofta en av de första sakerna man pr…[Läs mer]

 • Linnea Forslund gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Järfälla läserJärfälla läser 2018-08-30 18:47

  Hej läsvänner! Från och med nu byter detta forum namn från Järfälla biblioteks digitala bokcirkel till Järfälla läser. Bokcirkeln är en del av ett läsprojekt där vi under det kommande året läser böcker med temat: människan i den växande staden. Den första boken vi kommer läsa är “Där jag kommer från” av Per Wirtén. Den boken (finns som e-bok via b…[Läs mer]