• Välkommen in i diskussionen @avit!

  Här kommer veckans frågor:

  – Svens irritation växer över främlingar som inte kan behärska sig när de ser ett gulligt djur. Det verkar inte ens hjälpa när det som i Alaskas fall är tydligt att hon är på jobbet och inte ska störas:
  Och trots att det står KLAPPA INTE med stora bokstäver på täcket kan folk inte…[Läs mer]

 • Ny vecka, nya frågor att diskutera:

  – Gillar du att Sven och Parker berättar historien i vartannat kapitel, eller blir det rörigt?
  – Varför tror du att Sven behandlar Alaska på det sätt han gör?
  – Sven visar upp väldigt olika sidor hemma och i skolan – varför då, tror du?

  • – Jag gillar det! Sven är en karaktär som är ganska svår att tycka om, men genom att få läsa om hans erfarenheter och tankar, blir det lättare att förstå varför han är som han är. Är samtidigt glad att det inte bara är hans perspektiv i boken, tillsammans bildar han och Parkers upplevelser en helhet som blir spännande att ta del av.

   – Jag kan…[Läs mer]

   • Jag tyckte att det gick bra men samtidigt var det lite svårt för jag gick mer in i Parkers kapitel och det gjorde att det blev lite rörigt när jag kom till Svens kapitel.

    Det är som om han tar ut all sin ilska på sin hund, för att han tycker att det är lite pinsamt att han har epilepsi och en assistanshund medan dom andra bara har ett vanligt…[Läs mer]

 • Här kommer de första diskussionsfrågorna:

  – Vad tycker du om bokens omslag? Passar det till berättelsen – varför/varför inte?
  – Vad känner du efter att ha läst de första sidorna i boken? Griper den tag i dig direkt eller börjar det segt?

  • Omslaget: Jag skulle nog inte lockas att välja boken om jag inte visste något om dess handling. Omslaget känns vid första anblick lite anonymt. Men när jag väl har boken framför mig så tycker jag att omslaget har många fina detaljer, som jag inte riktigt lade märke till innan jag höll boken i min hand. Att Sven, Alaska och Parker bara syns som m…[Läs mer]

  • Omslaget: På ett sätt så tycker jag om det för att både Sven, Parker och Alaska är med på framsidan. Jag gillar att det är en enkel och ren framsida. Men det känns som att det inte direkt finns en händelse där den scenen som är på framsidan finns med. Jag gillar att titeln på boken står så stort, det gör att man fastnar vid boken direkt.

   Jag t…[Läs mer]

 • Nu kör vi igång bokcirkeln om Alaska – välkomna att vara med! Boken finns att hämta på Göteborgs stadsbiblioteks barnavdelning.