Profilbild
2022-10-24
Var med i Göteborgs största bokcirkel! 
 
Drömmen om ett liv av Sun Axelsson är årets bok i Göteborg Läser. Göteborg läser startades 2013 och syftar till att få så många göteborgare som möjligt att läsa och prata om samma bok – som ska ha Göteborgsanknytning. Årets bok är en uppväxtskildring. Berättaren bestämmer sig för att skildra sin barndom och uppväxt, för att hennes liv ska bli verkligt och få en slags bekräftelse. Ibland tvivlar hon på att hon ens deltagit i sin egen uppväxt. Hon beskriver sig om en mycket ängslig flicka och som man förstår, också är ganska ensam. På egen hand skapar hon sig ett eget paradis i Slottsskogen – en av Göteborgs största parker – tillsammans med fantasivänner. Berättaren vill också skildra sin barndom för att det är så mycket hon inte minns, kanske för att hon levde så mycket i sin egen värld eller för att, som hon säger, har mörkat de åren. 
 
Boken är både allvarlig och rolig, och genomsyras av barnet och sedan den unga flickans hunger och nyfikenhet på livet

 

Invigning och startföreläsning hålls på Stadsbiblioteket i Göteborg 18/10 kl. 18. Oliva Bergdahl och Jenny Högström presenterar och samtalar om romanen. 

 

Göteborg Läser har tagit fram bokcirkelfrågor till boken: https://forfattarcentrum.se/vast/goteborg-laser/ 
Göteborg Läser arrangeras i samarbete med Författarcentrum Väst.