Profilbild
2015-10-19

Hej, alla läsare och bokcirklare!
Jag heter Elin Boardy och ska gästblogga här för Litteraturbankens räkning de kommande två veckorna.
Jag är författare och bibliotekarie, min senaste roman kom 2014 och heter ”Mary Jones historia”, med undertiteln ”Nedtecknad av mej själv och alldeles uppriktig, om mitt liv samt om Dolores och John Silver, så som jag fått det berättat för mej av dom själva”.
Boken är, som titeln utlovar, berättelsen om Mary Jones, som är köksflicka hos Long John Silver. Ja, just han, piraten med kryckan (och OBS: det är inte ett träben!), från R L Stevensons ”Skattkammarön”. Han med en grön papegoja på axeln. Mary däremot, har jag uppfunnit, och skrivit in i historien. I min bok är det hon som för pennan och berättar sin historia.

Litteraturbanken då, för den som inte är närmare bekant med det? Litteraturbankens syfte är att vara en fri kulturhistorisk och litterär resurs som vänder sig till alla, från vanliga läsare och litteraturintresserade, till forskare, lärare med flera. På Litteraturbanken kan man läsa och söka i texter, ladda ner pdf-filer eller läsa böcker och manuskript i faksimil (exakta avbildningar av böcker). En guldgruva till svensk litteratur, och klassiker helt enkelt …
Här kan du, för att bara tipsa om några, läsa Arosenius Kattresan eller titta på Carl Larsons Ett hem, läsa Elin Wägners Pennskaftet med introduktion av Horace Engdahl eller Karin Boyes poesi och romaner. Fler tips kommer, förstås.

Under min tid som gästbloggare tänkte jag skriva om litteratur, förstås, om skrivande och om researchläsning, något om att som ungdomsbibliotekarie presentera böcker för ungdomar kanske, och annat som faller mig in.