Bokmässan brukar betyda plommon.
     Vissa år står trädet där med bara händer och inget att erbjuda medan andra år – som nu – räcker det fram plommom nog för ett års förråd med sylt. Och alltid helgen innan Bokmässan, då det är svårt att hinna med ett syltkok. Speciellt när det är tre barnkalas på samma helg, varav ett är hemma hos oss. Och så är det städning på dagis. Och simmskolan.
     Sedan måste jag förbereda mig inför två seminarier, en på torsdag tillsammans med Marianne Cedervall, Kalle Dixelius, Augustin Erba och Jessika Gedin; och en på fredag, 15:30-16:00 i Bokburen med Douglas Foley (Foley är också engelskspråkig men skriver på svenska med inslag av Botkyrka-slang. Det kommer att bli really, really cool, man!). Det är bara Marianne Cedervalls och Douglas Foleys böcker jag inte läste ut än.
     Nej, det blir ingen svampsgog för mig innan Bokmässan. Men förhoppningsvis ett plommonträd.