Står på mässgolvet och lånar en dator. Det spelar ett barnmusiksband bakom i Bokias monter, på Uppsala Publishing är det en man som håller låda, SR har direktsändning och hörs på hela mässområdet, Kabusa har signering i montern, i Bokburen berättar Mats Wahl om sitt skrivande. “Du ser trött ut!” säger Cannie Möller till mig, författaren som jag precis har delat Buren med.

Jo. Trött. Det blev en banan- och choklad-lunch igår. Sedan på kvällen blev jag inbjuden till Bok och Biblioteks stora middag på Börsen, som är Göteborgs svar på Stockholms Gyllene salen. Sedan drog jag och en författarpolare vidare till en efterfest.

Den festen var jag på förra året med, och fick förklara för alla vem jag var. I år var det alla som hade läst recensionen i SvD, jag fick inte ens tillfälle att berätta själv om boken. Så har det inte varit förut.

Det är så mycket trevliga folk på mässan. Och sedan vissa som inte riktigt har tid med oss vanliga människor. Men de allra flesta har det. Jag tar tåget hem nu på eftermiddagen, men mässan kommer nog inte att märka det.