Jag lyssnar till musik när jag skriver. Till slut lyssnar sönder musiken. Kanske kommer jag snabbare in i mina berättelser om jag förknippar dem med viss musik. Det här med att binda samman något man skapat med det man hör är speciellt.

I tonåren sydde jag om en militärjacka från Överskottslagret, bland annat fodrade jag den med blommigt tyg. Samtidigt lyssnade jag till Orson Welles gamla radioinspelning War of the Worlds från 1938. Nu kan jag inte höra talas om den utan att tänka på jackan.

Här är en väldigt fri översättning av delar ur en för tillfället sönderlyssnad låt. Jag skickar den nu vidare ;-)  (King of Insects av Assemblage 23)

Insektskungen
Du äter dina egna
På din myrstack
Du kallar tron

En mans rike
Så naiva
En efter en av dina
Undersåtar dör

Ett skrik i vinden hörs
Befäst din makt
Och Spar på giftet åt
De som höjer röst