Ständigt undrande. Fick med mig ett par gallrade böcker av Lars Forssell när jag gick hem från bokcentralen idag. Har ingen närmare relation med mannen förutom att han nyligen dog och jag läste om det. Orkade på första gången på flera dagar läsa något på tåget hem, där jag på sistone bara suttit och surat. Jag avstår från att göra några uttalanden om Forssells eventuella styrkor och svagheter som författare just nu. Får återkomma till det vid något senare tillfälle då jag orienterat mig lite mer i hans lyrik. Om jag överlever november.

Apropå lyrik var jag häromdagen på ett väldigt roligt seminarium med Ida Börjel och Catharina Gripenberg. Seminariet var utformat som en diskussion mellan de båda poeterna med utgångspunkt i deras respektive utgivningen. Gripenberg har jag ju skrivit om här tidigare, men Ida Börjel har hittills undgått mig. Det missförhållandet måste jag råda bot på nu då hennes lyrik verkade hur intressant som helst. Speciellt den samling som heter [k]Skåneradio[/k]. En lyriksamling som är resultatet av inknappningar på Skånepartiets radio och en bearbetning av de röster som hörs där; kan nog säga mer om dagens Sverige än mycket annan litteratur. Jag minns själv när jag bodde i skåne och några gånger av misstag råkade knappa in på det pajasartade och reaktionära partiets radiosändning. Där fanns konservativ musik, konstiga åsikter och framförallt ensamma människor. Låter kanske småputtrande, men är egentligen explosivt stoff till en lyriksamling.

Har även haft det stora nöjet att höra Sara Stridsberg läsa ett par gånger på sistone; det har handlat om material som tillhör hennes nya projekt som hon kallar [k]Subrosa[/k] (?). Åsikterna har varit delade hos de kamrater som tillsammans med mig gått för att lyssna på Stridsberg. Men jag måste erkänna att de brottstycken av text som Stridsberg har bjudit oss på var väldigt lovande. De fick mig att tänka på Amerika igen. Ett tema som hon berörde mycket i Drömfakulteten och nu kanske väljer att återkomma till? Ingenting jag kan uttala mig om egentligen, efter att ha hört Stridsberg läsa några bitar av en ofärdig text. Vem vet hur texten kommer vara när [k]Subrosa[/k] (om det nu var rätt titel) är färdig och släpps iväg till en väntande publik.